"Pikec" je najsevernija čarda na Dunavu u našoj zemlji, postoji još od 1950. godine. Nalazi se u vikend naselju Baračka, u blizini Bezdana, na malom poluostrvu koje opkoljava otvoreni Dunav i njegov rukavac, nekadašnji "Zimovnik". Čarda je u oazi zelenila Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", okružena mirisom ribljeg paprikaša. Nadaleko je poznat naš odlični riblji paprikaš i ostali specijaliteti od ribe, sa akcentom i na dimljenu mariniranu belu ribu. O nama su snimljeni brojni dokumentarni filmovi i emisije.

Još jedan kuriozitet naše čarde vezan je za Dunav, koji je i odredio osnovni način života ljudi na ovim prostorima, osnovna zanimanja i delatnosti. Tokom godine, u periodima visokog vodostaja ove reke, često sa terase "Pikeca" možete bukvalno da opipate Dunav, jer nivo reke varira i do nekoliko metara.

Četvrtak, petak i subota su dani za večernje nastupe tamburaša!

Čuveni riblji paprikaš

Riblji paprikaš se pravi od šarana ili mešane ribe, gurmanluk zbog koga se gosti stalno vraćaju na Pikec. Kuvari spravljaju već standardno odličan paprikaš a on je posebno ukusan sa domaćim rezancima koji se na licu mesta spravljaju. Paprikaš se kuva isključivo po porudžbini otprilike 40 minuta i za to vreme gost može da degustira specijalitete Pikeca - konzervisana predjela dimljenih ribljih đakonija ili suhomesnate proizvode poput pravog domaćeg kulena. Pored paprikaša, kod nas možete da probate veliki izbor pržene ili ribe na žaru.

Organizovanje ručkova

Kod nas svraćaju gosti iz svih užih i širih predela naše zemlje ali i iz drugih okolnih zemalja (Hrvatska, Mađarska, Nemačka, Francuska itd.) Postojeći pristan čamaca i jahti svratište je sve češćih nautičara koji plove Dunavom. U okolini čarde Pikec postoje postoje izvanredni kapaciteti za eko, biciklistički, rekreativni, lovni i ribolovni turizam.

Internacionalna dunavska biciklistička ruta "Euro velo 6" takođe vas dovodi do nas, a tada pored kvalitetne hrane, možete i da odmorite u našem smeštaju.

Smeštaj na čardi Pikec

Za sve goste koji posle kvalitetnog obroka žele da se odmore i ostanu u našoj oazi nudimo dvokrevetni i trokrevetni pansion u sklopu Čarde Pikec.

 

 

Podeli sa prijateljima: